Om Bajenbrudar

Från början var Bajenbrudar inte tänkt som något mer än en Facebooksida men allt eftersom hemsidan fick fler och fler medlemmar bestämde vi oss för att göra någoting större. Från början med något så lite som att ställa oss på samma plats varje match med vår tvåpinnsflagga för att visa Hammarby vilka vi var.

Efter att ha uppnått flera tusen medlemmar på Facebooksidan bestämde vi oss för att utveckla vår verksamhet ytterligare, dels för att hjälpa vårt älskade Hammarby men främst för att involvera fler tjejer i Sveriges bästa supporterkultur. Denna resa började i februari 2012 med att vi blev en officiell supporterförening till Hammarby IF vilket firades med en releasefest i mars samma år. Under första halvan av 2012 har vi växt markant, fått betalande medlemmar, etablerat oss såpass att vi i juli mottog Stockholmsalliansens årliga pris i strävan mot god läktarkultur och den 29 juli rullade den första kvinnliga supporterbussen i Sveriges historia mot Halmstad.

Vår strävan och vår förhoppning är att engagera fler kvinnor i idrottsliga sammanhang såväl som i supporterkulturen och samtidigt bidra till en positiv läktarkultur. Genom evenemang riktade mot såväl kvinnor som män och den yngre generationen hoppas vi kunna öka det idrottsliga intresset i allmänhet och intresset för Hammarby i synnerhet.

Följ med oss på vår resa och hjälp oss skapa en supporterkultur som involverar såväl kvinnor som män, fritt från våld  och fylld av gemenskap och idrottslig glädje.